Açık Kalp Ameliyatı Nedir? – Central Hospital
0232 341 67 67
E-Randevu E-Sonuç

Açık Kalp Ameliyatı Nedir?

Açık Kalp Ameliyatı Nedir?

Göğüs kemiği açılarak kalbin görülmesini sağlayan operasyon  “Açık Kalp Ameliyatı” olarak adlandırılır.

Dolaşım bir cihaza bağlı olarak yürütülürken, işlem süresinde kimi zaman kalp durdurularak kimi zaman çalıştırılarak sonuca gidilir. Günümüzde de birçok müdahale bu yolla yapılır. Ani gelişen kalp ve damar rahatsızlıkları bu yolla çözümlenir. Kalp sağlığının korunması ile hastalıkların tedavisinde günümüzde halen açık kalp ameliyatları en çok başvurulan yöntemdir.

Açık kalp ameliyatı, koroner damarlara, kalp kapakçıklarına, doğuştan gelen hastalıklara, kalp tümörlerine ve aort damarına müdahalede kullanılır. Damar sertliği,  damarlarda daralmanın çözümlendiği bypass operasyonu, kapakçıklardaki sıkıntılar, onarım, kalpteki pıhtı ve tümörlerin çıkarılması ile kalbin zarar gören bölgelerini onarmak için açık ameliyatlar tercih edilir. Kalp nakli sırasında da açık ameliyat yapılır.

Açık kalp ameliyatında standart olarak göğüs ön kemiği kesilir. Bu cerrahın sağlıklı bir çalışma yapmasını sağlar. Tıbbi teknolojilerin gelişmesi ile kesme işlemi minimal düzeye indirilmiştir. Bu da hastanın yaşam kalitesini çok etkilemeyi önlemektedir. Son zamanlarda koltuk altından küçük kesi ile bu ameliyat yapılabilmektedir.

Açık kalp ameliyatı olacak olan hasta olağanüstü bir durum yoksa bir gün önceden hastaneye yatırılır. Ciddi ve geniş bir kontrol ile hastanın durumu netleştirilir. Varsa kullandığı ilaçların bir kısmı kesilir. Ameliyattan önce alkol, sigara ve kan inceltici ilaçların kullanımı kesinlikle yasaklanır.Hasta ameliyattan bir gün önce özel bir bakteri sabunu ile yıkanmalıdır. Böylece ameliyat sırasında oluşabilecek enfeksiyon engellenir.

Genel anestezi altında uygulanan açık kalp ameliyatı yaklaşık 2-3 saat süren bir operasyondur. Bu süre yapılacak olan işlemlere bağlı olarak uzayabilir. Açık kalp ameliyatı genellikle duran kalbe de yapılmaktadır. Bu nedenle kalp, ameliyat esnasında bypass makinesine bağlanır ve kalp görevini bu şekilde yerine getirir.Sağlıklı olmayan arterlerin yerine kalbe yeni bir yol sağlamak için arter ya da damar kullanılmaktadır. Ameliyat sonrasında göğüs kemiği tel yardımı ile kapatılır. Kesilen yerler ise dikişler ile kapatılır. Göğüs kemiğinin ise kaynaması zaman almaktadır. Hasta bu süreçte bakımına çok dikkat etmelidir. Hastanın göğüs bölgesini dikkatli bir şekilde koruması gerekir.Açık kalp ameliyatının en büyük risklerinden birisi enfeksiyondur. Bu yüzden bir süre hastanede ziyaretçiden uzak tutulmalıdır.

Açık kalp operasyonlarından sonra yaklaşık 7 hafta sonra hasta ayağa kalkmaya başlayabilir. 6 – 7 haftalık süreç sırt üstü yatılarak geçirilir. Hasta göğüs kemiği kaynayana kadar ayağa kalkarken ve öksürürken dahi sert hareketlerden kaçınmalıdır. Hasta iyileşme sürecinde de kötü alışkanlıklarından kurtulmalı, sağlıklı ve dengeli beslenmeli, bol su tüketmeli, yürüyüş ve egzersiz yapmalıdır. Açık kalp ameliyatının hasta için en sıkıntılı olan tarafı uzun süren iyileşme süresidir.


Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *


İletişim Bilgileri

Adres:  Fuat Edip Baksi, Smyrna Meydanı 1644 Sk. No:2/2  Bayraklı/İzmir

İrtibat: +90 232 341 67 67

Ulaşım Bilgileri

Otobüs Hatları: 102, 330, 502, 543, HAVAŞ-ŞEHİR MERKEZİ
Karşıyaka otogar dolmuş hattı geçmektedir. İZBAN bayraklı durağına beş dakika mesafededir.

Acil İletişim

7/24 arayabilirsiniz.
+90 232 341 67 67

E-RandevuE-Randevu


Randevu

7/24 Randevu Alabilirsiniz.
+90 232 341 67 67

E-SonuçE-Sonuç


Takip edin

Haberdar olmak için takip edin



TurkishEnglishGermanRussian
error: