Tüp Bebek Tedavisi ve Aşamaları – Central Hospital
0232 341 67 67
E-Randevu E-Sonuç

Tüp Bebek Tedavisi ve Aşamaları

Tüp Bebek Tedavisi ve Aşamaları

Tüp bebek yöntemi uzun yıllardır uygulanan ve gün geçtikçe başarı oranı yükselen bir tedavi yöntemidir. Bu yönteme sıklıkla başvurulan durumlar ise şu şekildedir;

Tüp Bebek Aşamaları

Kısırlığın kadın veya erkek açısından giderilememesi halinde tüp bebek tedavisine geçilmesi önerilebilir. Son yıllarda başarılı sonuçlar alınan tüp bebek tedavisinin önce yumurtaların geliştirilmesine yönelik bir tedavi planı vardır. Yumurtaların toplanması ve yumurtaların dışarıda döllenmesinin ardından bunların rahime nakledilmesi yapılır.

Tüp bebek tedavisinin ilk aşaması olan yumurtaların geliştirilmesi Folikül uyarıcı hormon (FSH) vücuda enjekte edilir. Bu tedavi yaklaşık 10 günlük planı gerektirir. FSH hormon iğnesinin dozu ve süresi kadının yaşı, kilosu gibi bazı kriterler değerlendirilerek uygulanır.

Bu evrede ultrason ve kan E2 hormonları takibe alınır.  Yumurtalığın kapasitesine göre yeterli düzeye geldiği görüldüğünde; ultrasonda ölçülen folikül boyutları 18-20 milimetre olunca HCG hormonu içeren çatlatma iğnesi yapılır. Yumurtanın olgunlaşması bu iğne ile gerçekleşir. Yaklaşık 35 saat sonra yumurta toplanmalıdır. Bu aşamadaki tedavi çok önemlidir.

Yumurtaların toplanması sağlık kurumunda, anestezi ile yapılır. Ultrasonda kapalı sistemle yumurta vakumlanır. Kısa süren bir işlemdir. Ancak, hasta bir süre dinlenmeye alınır.

Yumurtaların döllenmesini embriyoloji uzmanı laboratuvarda yapar.  Toplanan yumurtaların içine mikroenjeksiyon yöntemiyle sperm konulur ve dölleme yapılır. Döllenme başarılı gerçekleşmiş ise yumurta bölünerek 24 saat sonra iki hücreli, 48 saat sonra 4 hücreli, 72 saat sonra 8 hücreli olur. Dördüncü gün embriyonun ortasında boşluk oluşur,  sonraki gün ise iç ve dış hücre tabakaları belirginleşir. Bu evreye ulaşan embriyoların hamileliği sağlaması daha yüksektir.

Tüm bu aşamaların ardından embriyo rahim içine anestezi olmadan mesane dolu iken ultrason yardımıyla yapılır. Bu aşamadan yaklaşık 10 gün sonra kanda BHCG hormon düzeyi 100-200 arasında ise tüp bebek tedavisi başarılı olmuş anlamına gelir. Bu testler birkaç kez tekrarlanır.


Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *


İletişim Bilgileri

Adres:  Fuat Edip Baksi, Smyrna Meydanı 1644 Sk. No:2/2  Bayraklı/İzmir

İrtibat: +90 232 341 67 67

Ulaşım Bilgileri

Otobüs Hatları: 102, 330, 502, 543, HAVAŞ-ŞEHİR MERKEZİ
Karşıyaka otogar dolmuş hattı geçmektedir. İZBAN bayraklı durağına beş dakika mesafededir.

Acil İletişim

7/24 arayabilirsiniz.
+90 232 341 67 67

E-RandevuE-Randevu


Randevu

7/24 Randevu Alabilirsiniz.
+90 232 341 67 67

E-SonuçE-Sonuç


Takip edin

Haberdar olmak için takip edin



TurkishEnglishGermanRussian
error: