Varis Olan Bireylerde Ne Gibi Şikayetler Vardır? – Central Hospital

Varis Olan Bireylerde Ne Gibi Şikayetler Vardır?

Bacaklarda oluşan dolgunluk hissi, gece aniden giren kramplar, kaşıntı, cilt üzerinde kalınlaşma ve renk değişikliği, tedavi başlamayan hastalarda yaraların açılması

Varis Tedavisi

Medikal tedavi: uygunluğu tespit edilen hastalarda ilaç tedavisi

Varis çorabı: uygun basınçlı çorap

Skleroterapi: köpük tedavisi olarak bilinir.

Radyofrekans tedavisi

Zamka benze yapıştırıcı ürünün kullanılması

Cerrahi tedavi

Tüm bu yöntemler içinde günümüzde yaygın olarak kullanılan köpük tedavisi diğer ismiyle (skleroterapdir.) 1. Ve 2. Aşamadaki varislerde bu tedavi kullanılır.

Varis Tedavi Edilmezse Ne Olur?

Kozmotik anlamda kötü bir görünüme sahip olur. Özellikle evre 3’e gelmiş pakeler oluşmuş ve büyümüş varisler alınmaz ise bunların içinde kan birikir ve pıhtı oluşur. Pıhtının akciğere atmaması ve bacaklarda yara oluşmasını engellemek için varisler 1. Ve 2. Aşamadayken tedavi edilmelidir.  Uygulanacak olan köpük tedavisi son derece basit bir tedavidir.

Hasta bireyin hastaneye yatışını gerektiren bir durum söz konusu değildir. 10-15 dk içinde işlem yapılır

Radyofrekans lazer tedavisi ya da zamk gibi yapıştırıcı yöntemlerin uygulandığı hastalar akşam rahat evlerine gidip rutin işlerine devam ederler.

Varisten korunmanın yolları ve mevcut olan varisleri ilerlemesini engellemenin yolu, basınçlı varis çorabını giymek, uzun süreli ayakta durmamak, bol bol yürüyüş yapmak, yüze gibi sporları yapma, aşırı sıcaklardan uzak durma, dar pantolon ve yüksek topuklu ayakkabı kullanılması varislerin oluşmasında etkilidir.