Açık Kalp Ameliyatı Nasıl Gerçekleşir? – Central Hospital

Açık Kalp Ameliyatı Nasıl Gerçekleşir?

Açık kalp ameliyatı öncesinde hasta tanı ve tetkik sürecinden geçmektedir. Hasta ameliyattan bir gün önce hastaneye yatış işlemi gerçekleşmektedir. Öncelikle hastanın genel sağlık durumuna bakılır. Şeker hastalığı, tansiyon,  akciğerlerde herhangi bir sorun olup olmadığı, şah damarda herhangi bir deformasyon ya da tıkanıklık olup olmadığı değerlendirilir. Hastanın solunum sistemi incelenir, kapasitesi ölçülür.  Ayrıca hastanın vücudunda enfeksiyon olup olmadığı teşhis edilir. Bu sorun varsa tedaviden sonra ameliyat planlanır. Açık kalp ameliyatı öncesinde hastanın kan grubu tespit edilir. Böylece uygulama sırasında yaşanacak kan ihtiyacında uygun kan sağlanır.

Gerekli tetkiklerin ardından bir sonraki gün ameliyathaneye alınır. Kalp ameliyatı yaklaşık 3 ila 4 saat arasında tamamlanır. Açık kalp ameliyatında kalp ve akciğerlere takviye cihaz kullanılabileceği gibi kalp çalışırken de ameliyat mümkündür.

Açık kalp ameliyatı sonrasında solunum cihazına bağlanan hastalar yaklaşık 4 – 6 saat sonra uyanmaktadır. Açık kalp ameliyatlarında yoğun bakım süresi ise en az 24 saattir.