Endoskopi Öncesinde Nelere Dikkat Etmeniz Gerekir? – Central Hospital

Endoskopi Öncesinde Nelere Dikkat Etmeniz Gerekir?

Endoskopi yapılmadan önce hekimleriniz size herhangi bir şey yememenizi önerir. Mideniz boş iken yapılan bir işlemdir. Bu yüzden hastaya işlem yapılmadan 8 saat önce yeme içmenin kesilmesi istenir.

Genelde lokal anestezi altında yapılır. Hastanın 10 -15 dakika boyunca uyutulması bu işlemi bitirmek için yeterlidir. Hekiminiz varsa kan sulandırıcı gibi kullandığınız ilaçlar herhangi bir kanama riski olmasın diye sizin bu ilacı birkaç gün önce bırakmanızı isteyebilir. İşlemden hemen önce ağızdan sıkılan anestezik sıvı da bu bölgeyi rahatlatır. Anestezi ilaçları sayesinde hastaya endoskopi yapılırken, hiçbir acı- ağrı hissetmez. Hastanın işlem bitmesinin ardından kısa bir süre hastanede bekletildikten sonra yanında bir refakatçi olarak gitmesi uygun görülür. İşlem sonrasında şişkinlik, gaz, boğaz ağrısı, kramp görülmesi ise normal kabul edilir ve kısa sürede geçer.