Duygusal Yeme Alışkanlığına Dikkat Edin – Central Hospital
0232 341 67 67
E-Randevu E-Sonuç

Duygusal Yeme Alışkanlığına Dikkat Edin

Duygusal Yeme Alışkanlığına Dikkat Edin

Gerçekten açlık hissedildiğinde yemeğe yönelmek hayatın olağan akışında yer alan bir durumdur. Uygun kalori ve çeşitlilikte yediğiniz yemek sizi mutlu edecektir. Ancak, duygusal açıdan sorun veya sorunlar yaşıyorsanız ve bu sizi yemek yemeye yöneltiyorsa orada tehlike başlıyor demektir.

Doyurulmamış duygusal ve psikolojik ihtiyaçlar giderilememişse bunu yemek ile doldurabileceğimizi düşünürüz. Ani haz ve doygunluklar yaşatan yemek bir de hızla tüketildiğinde riskleri de birlikte getirir. Yemek sonrası sorunun geçmediğini de görürseniz, bir de çok yemek sonrası suçlu ve irade koyamayan bir kimlik ortaya çıkacaktır.

Duygusal yeme bozukluğunun ardında yaşanan travmalar veya olumsuz yaşantı olabilir. Bir de bu yaşam biçimiyle alacağınız kilolar sizi daha da mutsuz edebilir. Buzdolabına yönelirken eğer mutsuzluğunuzu gidereceğinizi düşünüyorsanız vazgeçmek doğru bir tercih olacaktır. Yemek insana duygusal haz verse de bu durum duygusal yeme olarak tanımlanır. Ve bu tavırlara alışanlar aynı işlemi çok sık yaparlar.

Kişilerdeki stres, korku ve endişe giderilmediği sürece duygusal yeme alışkanlığı karşımıza çıkabiliyor. İş yerinde yaşanan stres, maddi olanaksızlıklar veya sağlık sorunları duygusal yeme alışkanlığına götürebiliyor. Hem erkek hem de kadınlarda görülen bu sorun, kadınlarda daha yaygın olabiliyor. Bu nedenle kendinizde gördüğünüz sıkıntıların çözümünü hızla aramalısınız. Hekime danışmalısınız. Stresinizi azaltacak etkinlikler yapabilirsiniz.

Duygusal açlık yemekle kolay bastırılan bir durum değildir. Midemizi doldurmak o anda işe yarar. Olumsuz duygular nedeniyle yeme alışkanlığı sizi eskisinden daha çok üzgün ve stresli hissetmenize neden olabilir. Bu döngü kişinin duygusal ihtiyaçlarını doğrudan karşılayana kadar bitmez. Olumsuz duygularla baş etmenin başka bir yolu da sizi mutlu edecek alanları keşfetmenizdir.

Spor, sanat edebiyat, kitap okumak sizi sakinleşmek için kendinize birkaç dakika ayırmak olabilir. Zihninizi yiyeceğe ulaşmaktan stres atmanın diğer biçimlerine geçirmeniz zaman alabilir, bu nedenle sizin için neyin işe yaradığını bulmak için çeşitli aktiviteler deneyebilirsiniz. Bu süreçte deneme ve yanılma yöntemi ile hareket etmek çok önemlidir.

Stresinizi azaltıp duygusal yemeyi bıraktığınızda kilolarınız da istediğiniz biçime gelecektir. Bunun ötesinde; yeme alışkanlıklarınız hakkında tıbbi yardım alabilirsiniz.

Duygusal yeme alışkanlığı olan kişilerin cips, çikolata ve dondurma gibi yüksek yağlı, tatlı ve kalorili besinlerden uzak durmasını öneriyoruz. Porsiyon kontrolü yapmak, küçük porsiyonlarla yemek yemek, besinlerinizi iyi çiğneyerek tüketmek dikkat edilmesi gerekenlerde öne çıkan başlıklar arasında yer alıyor.

Duygusal yeme alışkanlığı sizi aşırı yeme bozukluğuna götüreceğinden dolayı yemek yeme alışkanlıklarınızın kontrolünüz dışına çıktığını düşünüyorsanız, mutlaka doktorunuza başvurun.


Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *


İletişim Bilgileri

Adres:  Fuat Edip Baksi, Smyrna Meydanı 1644 Sk. No:2/2  Bayraklı/İzmir

İrtibat: +90 232 341 67 67

Ulaşım Bilgileri

Otobüs Hatları: 102, 330, 502, 543, HAVAŞ-ŞEHİR MERKEZİ
Karşıyaka otogar dolmuş hattı geçmektedir. İZBAN bayraklı durağına beş dakika mesafededir.

Acil İletişim

7/24 arayabilirsiniz.
+90 232 341 67 67

E-RandevuE-Randevu


Randevu

7/24 Randevu Alabilirsiniz.
+90 232 341 67 67

E-SonuçE-Sonuç


Takip edin

Haberdar olmak için takip edin



TurkishEnglishGermanRussian
error: