Kansız Anjiyo Nedir? – Central Hospital
0232 341 67 67
E-Randevu E-Sonuç

Kansız Anjiyo Nedir?

Kansız Anjiyo Nedir?

Kalp damarlarının sorunlarını tespit etmek için genelde kasıktan damara ucunda bir kamera bulunan kateter ile girilir. Bu incelemede damarlara gerektiğinde müdahale edilir ve stent takılır.

Damarları görmek için yapılan bu kalp anjiyosunun bir de kansız anjiyo veya sanal anjiyo adı verilen bir başka yöntem kullanılabilir. Bu tip  anjiyoda, geleneksel anjiyoda olduğu gibi hastanın kasık atar damarına girilmez.

Koldan açılan damar yolu ile damara renkli boya verilir. X ışınları kullanılır. Alınan tomografik kesitler ile damarlar üç boyutlu olarak görülür. Kalp damarının iç ve dış duvarı görüntülenir. Olası damar daralmaları, tıkanmaları gözlemlenir. Yağ plaklarının sertlikleri belirlenir. Bu saptamalar sonrasında hastanede yatmanız gerekmez. Bir süre dinlenmek yeterlidir.

Bu incelemeler daha çok damarlar için kullanılsa da kalp içi pıhtı, kalp duvarında anevrizma, aort kapağında kireçlenme ve diğer sonunlar da  belirlenir. Varsa aorttaki genişlemenin çapı ölçülür. Kalp zarı kireçlenme düzeyi ve kalınlığı anlaşılır.

Efor testi ve EKG’nin tehlikeli görüldüğü durumlarda anjiyo uygulamaları tercih edilir. Göğüs ağrısı, nefes darlığı gibi koroner arter  şikayetleri olanlar, efor testi şüpheli olanlar genetik kalp hastalığı yatkınlığı olanlar hipertansiyon, kolesterol yüksekliği yaşayanlara bu işlem yapılması önerilir.


Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *


İletişim Bilgileri

Adres:  Fuat Edip Baksi, Smyrna Meydanı 1644 Sk. No:2/2  Bayraklı/İzmir

İrtibat: +90 232 341 67 67

Ulaşım Bilgileri

Otobüs Hatları: 102, 330, 502, 543, HAVAŞ-ŞEHİR MERKEZİ
Karşıyaka otogar dolmuş hattı geçmektedir. İZBAN bayraklı durağına beş dakika mesafededir.

Acil İletişim

7/24 arayabilirsiniz.
+90 232 341 67 67

E-RandevuE-Randevu


Randevu

7/24 Randevu Alabilirsiniz.
+90 232 341 67 67

E-SonuçE-Sonuç


Takip edin

Haberdar olmak için takip edin



TurkishEnglishGermanRussian
error: